Actviteiten volwassenen

Activiteiten voor volwassenen
Onze activiteiten vinden hoofdzakelijk plaats in het wijkgebouw ’t Huufke. Indien nodig mogen we ook gebruik maken van speeltuin de Wiebert.
De meeste activiteiten zijn gratis en voor enkele wordt een kleine vergoeding gevraagd, dit wordt in de vooraankondiging aangegeven.

Nieuwjaarsreceptie
De eerste of tweede zondag van het jaar brengen we met elkaar een proost uit op het nieuwejaar. Voor iedereen is er tijdens deze receptie gratis koffie en een drankje.

Schmink workshop voor de ouders
Er is het afgelopen jaar een schmink workshop georganiseerd voor de (groot)ouders maar natuurlijk ook voor alle andere leden. Deze cursus bestaat uit 3 avonden en wordt begeleid door de professionele schminkster Annelies Schothorst. Ook in 2019 zal er weer een schminkworkshop gegeven worden.

Koffie uurtje plus
In 2019 wordt gestart met een koffie uurtje plus. Op woensdag 27 maart wordt ervan af 10:30 tot 14:00 uur koffie en thee geschonken, de “plus” is gezamenlijk een broodje eten. Het moet een gezellig samenzijn worden waar kan worden gebuurt, gekaart, gebiljart of een spelletje gespeeld en degene die wil kan een breiwerk o.i.d. meebrengen.
Kortom een gezellig samen zijn. Koffie, thee en broodjes zijn gratis. Een drankje is tegen een kleine vergoeding verkrijgbaar. Bij voldoende belangstelling zal deze activiteit vaker georganiseerd worden houdt hiervoor de website en het boekje in de gaten.

NLdoet
In samenwerking met stichting wijkgebouw ’t Huufke doen we mee met NLdoet. Er wordt op die dag met vrijwilligers geklust in en rondom het wijkgebouw.

Jeu de Boules
Twee keer per jaar wordt er een middag Jeu de Boules gespeeld op de banen van Torpedo’s. Ieder jaar wordt er gestreden om de wisselbeker die na iedere tweede wedstrijd van het jaar naar de nieuwe winnaar gaat.

Fietstocht en een hapje eten
Elk jaar wordt er in de lente een gezinsfietstocht georganiseerd. Deze route wordt uitgezet door leden van de buurtvereniging en elk jaar worden de leden weer getrakteerd op een zeer mooie route. Voor onderweg krijgt iedereen een versnapering mee. Halverwege de route wordt er gepauzeerd met een kop koffie of thee met wat lekkers erbij.
Bij terugkomst bij het buurtgebouw ’t Huufke staat er een hapje eten te wachten. Dit kan zijn pannenkoeken, wraps o.i.d., we proberen elke jaar weer iets anders.

Rommelmarkt
Op de laatste zondag van augustus organiseren we onze jaarlijkse rommelmarkt. Deze is inmiddels een begrip bij de rommelmarktbezoekers maar ook bij leden van onze buurtvereniging. Met behulp van heel veel leden worden er op zaterdag spulletjes opgehaald in de wijk om ze op zondag gezamenlijk vanaf de kramen in de speeltuin te verkopen. Ieder jaar halen we zo weer een aardig bedrag op waarmee we weer leuke dingen kunnen organiseren. Bovendien vindt iedereen het een gezellig weekend, er wordt al tijdens de werkzaamheden veel gelachen en na afloop wordt de dag onder het genot van een drankje nog even door genomen.

Barbecue
Na de gezellige jaarlijkse rommelmarkt wordt er een of twee weekenden later een barbecue georganiseerd. Voor alle vrijwilligers van de buurtvereniging die meegeholpen hebben met het ophalen, verkopen en opruimen van de rommelmarkt en voor vrijwilligers die door het jaar heen bij activiteiten geholpen hebben, is deze barbecue gratis.
Op deze avond mogen de deelnemers zelf hun vlees gaan bakken en verder zijn er nog heerlijke salades. Voor een drankje is het op deze avond zelfbediening, zodat iedereen mee kan genieten van deze avond. Leden die onverhoopt niet mee konden helpen, bij de rommelmarkt of een van de andere activiteiten, kunnen bij de barbecue aanwezig zijn tegen een kleine vergoeding.
Op deze goed verzorgde barbecue is het altijd er gezellig en wordt dan ook elk jaar weer goed bezocht door alle leden.

Creatieve avonden
Vijf keer per jaar wordt er een creatieve avond georganiseerd. Onder leiding van Annelies Schothorst wordt er dan gehandwerkt. Annelies heeft iedere keer wel een leuk voorbeeld om te maken en heeft daar ook de materialen voor geregeld. Verder zit ze vol ideeën die ze graag met je wil delen en helpen bij de uitvoering ervan. De buurvereniging heeft wol en naalden die gebruikt kunnen worden.
Men is op deze avond gezellig creatief bezig onder het genot van een kopje koffie of thee.

Kienen
Op de 2e woensdagavond van oktober is er een kienavond voor volwassenen. Iedereen is dan welkom ook niet leden. De kienkaarten zijn tegen een zeer redelijke prijs te koop. Dit is altijd een gezellige avond waar zeer leuke prijzen te winnen zijn.

Sinterklaas
Op 5 december krijgen alle gezinnen van de buurtverenging ’t Huufke een attentie aangeboden door het bestuur, in de vorm van krollen en speculaas. Bij degene die niet thuis zijn wordt deze aan de deur gehangen, een verrassing bij thuiskomst, ook voor volwassenen nog altijd een leuke ervaring.

Kerststukjes maken
Halverwege de maand december worden er gezamenlijk kerststukjes gemaakt. Iedere deelnemer brengt zelf een vaas pot of plankje mee om het stukje op te kunnen maken. De buurtvereniging zorgt dat er voldoende groen is om de stukjes op te kunnen maken. Er zijn altijd voldoende leden met veel ervaring dus voor de beginners is er altijd wel een helpend handje.

Darten
Wekelijks wordt er in het wijkgebouw gedart door leden die een onderling competitie spelen. Op de dinsdagavond van september t/m juni. Ieder lid is welkom, loop gewoon even binnen al is het maar voor de gezelligheid.

Biljarten
In de maanden van september t/m juli wordt er op de donderdagmiddag biljart gespeeld in Wijkgebouw ’t Huufke. Voor de liefhebbers zijn er nog plekken vrij om mee te doen.

Kaarten
In de maanden van september t/m april kan er op maandagavond gerikt of gejokerd worden. Alle leden van de buurtvereniging zijn van harte welkom. Iedere kaartavond zijn er prijsjes te winnen.

Ujese Kwis
De afsluiter van het jaar is de Ujese Kwis. In wijkgebouw ’t Huufke hangen internetkabels uit het plafond en wordt via laptop, tablet of telefoon ijverig gezocht naar de juiste antwoorden. Met ieder jaar wisselend resultaat: 2014 116ste, 2015 49ste, 2016 129ste, 2017 116ste, 2018 94ste. Maar gezellig is het altijd!

Nieuwe activiteiten voor volwassenen
Wij proberen een zo’n gevarieerd mogelijk programma te presenteren maar zijn ons ervan bewust dat er altijd iets nieuws aan toe te voegen of te vervangen is. Wij staan dan ook open voor nieuwe ideeën, deze zijn van harte welkom.

You missed

error: Content is protected !!