Activiteiten voor kinderen

Activiteiten voor kinderen
Kinderactiviteiten zijn bedoeld voor kinderen van 0 t/m 12 jaar.
Voor de kinderactiviteiten is er een jeugdcommissie opgericht.
Bij elke activiteit is er voor de kinderen gratis aanmaak limonade en voor de volwassenen is er gratis koffie en/of thee.
De meeste activiteiten zijn gratis, voor enkele wordt een kleine vergoeding gevraagd, dit wordt in de vooraankondiging aangegeven.
Onze activiteiten vinden hoofdzakelijk plaats in het wijkgebouw ’t Huufke.
Indien nodig mogen we ook gebruik maken van speeltuin de Wiebert.
Een aantal van onze kinderactiviteiten organiseren wij in samenwerking met de speeltuinvereniging.

Carnaval en/of kinderdisco
Op de woensdag voor carnaval wordt er een jeugd carnavalsdisco georganiseerd in wijkgebouw ’t Huufke. Kinderen komen verkleed en kunnen hun outfit showen tijdens de modeshow. Verder wordt er gedanst en gehost op vrolijke kinderliedjes. Deze worden ondersteund door filmpjes via de beamer.

Kienen voor de jeugd
Zo wordt er ook een kienmiddag georganiseerd op een zaterdagmiddag. Dit is een activiteit die in samenwerking met de speeltuin georganiseerd wordt. Omdat we met cijfers en afbeeldingen werken zoals een bloem, koffiepot, fiets, zon, enzovoort, kunnen alle kinderen t/m 12 jaar meedoen, ook de allerkleinste.
Er is voor elk kind een prijsje, dus kinderen gaan nooit met lege handen naar huis.

Paaseieren zoeken
Samen met speeltuinvereniging de Wiebert organiseren we op paaszaterdag het paaseieren zoeken. Van 14:00 tot 17:00 uur wordt dan in de speeltuin naar eieren gezocht.
In wijkgebouw ’t Huufke zijn daarna nog meerdere activiteiten in de vorm van het beschilderen van eieren of schminken van de kinderen. Maar er kan ook de hele middag in de speeltuin gespeeld worden. Na afloop is er voor ieder kind nog een paas traktatie.
Deze dag is tevens de opening van het speeltuinseizoen.

High tea
Onze jeugdcommissie heeft de high tea voor de jeugd bedacht en het bleek een succes. De kinderen worden in 2 leeftijdsgroepen verdeeld, een groep mag hapjes maken en de andere groep gaat buiten spelen. Daarna worden de hapjes gezamenlijk opgegeten, waarna de groepen gewisseld worden. Beide onderdelen is natuurlijk een feest.

Burendag voor de jeugd
Er was al een aantal jaren weinig animo bij volwassen voor de traditionele burendag. Daarna heeft de jeugdcommissie het overgenomen met activiteiten die op kinderen gericht zijn. Dit bleek een succes. Gezinnen uit de gehele wijk mogen komen om een gezellige middag te beleven. Kinderen kunnen op een luchtkussen, er wordt geschminkt en er komt een clown of goochelaar. Ook kan er een braskaart gekocht worden waarmee ze diverse lekkere dingen kunnen afhalen en er is gratis ranja. Voor de ouders en andere buurtgenoten is er koffie en thee.

Halloween
Op de zaterdagavond voor of op 31 oktober staat de Halloween activiteit op het programma. Ook dit is weer een activiteit voor alle kinderen uit de buurt. De kinderen gaan dan verkleed langs de deuren van door ons aangegeven straten. Bewoners uit deze straten kunnen aangeven of ze mee willen werken aan deze Halloween. Dit is een leuk spektakel voor jong en oud, de allerkleinste worden begeleid door ouders en er wordt in de straten door de organisatie gesurveilleerd. Diverse bewoners versieren hun huis en/of doen verkleed de deur open of zitten al buiten de deur op de kinderen te wachten. We zorgen nog voor enkele griezelpaadjes en er lopen griezelfiguren rond in de straten. Na de route wordt er nog een gezellig samenzijn georganiseerd op het veldje vlakbij het buurtgebouw ’t Huufke waar dan chocomel wordt geschonken en een kampvuurtje is aangelegd. Deelname aan de tocht is voor kinderen van leden gratis en voor niet leden uit de wijk vragen we een kleine vergoeding.

Sinterklaas voor de kinderen
In samenwerking met Speeltuin de Wiebert wordt er op de laatste vrijdag van november voor kinderen van speeltuinvereniging de Wiebert en onze buurtvereniging een Sinterklaasavond georganiseerd. Op die avond komt Sinterklaas met zijn piet(en) langs om een van hun spannende belevenissen te vertellen en voor alle kinderen een cadeautje te brengen. Al voordat de Sint en zijn piet binnen komen wordt er gezongen en gedanst door de kinderen.
Ook bij deze activiteit wordt er gratis aanmaak limonade geschonken en is er koffie voor de ouders. Bovendien krijgen alle kinderen een leuk cadeautje.

Nieuwe activiteiten voor de kinderen
Zoals u hebt kunnen lezen zijn er diverse leuke activiteiten. Maar het is natuurlijk goed mogelijk dat u een activiteit mist, laat ons dat dan weten, wij staan altijd open voor nieuwe ideeën.
Indien nodig, vanwege de omvang, kan er een commissie in het leven geroepen worden die dit gaat organiseren. Hebt u dus een idee en er is belangstelling voor, dan willen wij daar zeker onze medewerking aan verlenen.

You missed

error: Content is protected !!